Creativitatea in domeniul constructiilor trebuie sustinuta in mod direct de materiale constructii speciale, care sa poata oferi proiectantilor posibilitatea exprimarii cat mai bune a idelilor pe care le au, a propunerilor pe care le ofera clientilor, atat pentru cladiri rezidentiale, cat si pentru orice alt tip de constructie solicitata. A fi la curent cu cele mai noi aparatii in acest domeniu este egal cu prestigiul pe care orice proiectant si-l doreste, pentru ca mai apoi sa se stie ca el a fost cel care a gandit acel proiect, al carui rezultat este atat estetic cat si deplin functional si eficient din toate punctele de vedere.
Pe de alta parte este greu de imaginat cum ar fi primite si apreciate cladirile in zilele noastre, daca nu s-ar folosi materiale constructie cu calitati superioare doar daca ne gandim la principala cerinta a clientilor care se refera la reducerea masiva a costurilor energetice pe care orice cladire le are.
Oricarui proiectant ii va fi infinit mai usor sa puna pe hartie planurile unei constructii atat timp ca va sti ca poate utiliza spre exemplu elemente de zidarie cu calitati speciale, in timp ce creativitatea sa isi va putea aduce contributia la oferirea unui proiect pentru care clientul va avea doar cuvinte de lauda. Plecand de la aceasta idee se vor putea obtine in final reduceri importante pe toate planurile care concura la finalizarea unei constructii, totul cu scopul de a genera un produs final eficient din punct de vedere structural si economic.
Elementele de rezistenta ale unei cladiri sunt evident cele care vor suporta intreaga structura si din acest motiv proiectarea rezistentei acestora este direct proportionala cu tipul de zidarie cu care se vor inchide spatiile dintre grinzi. Alegerea unui anumit material de tip caramida este util pentru faptul ca intreaga greutate care va apasa pe structura de rezistenta va fi mai mica, iar de aici si costurile cu structura se vor diminua.
In prezent proiectantii au posibliatea de a include ca element de ridicare a peretilor blocuri ceramice, care detin o serie de caracteristici speciale ce vor fi ulterior exploatate in etapele de finalizare a constuctiei. In primul rand vorbim despre masa proprie redusa pe metru liniar de zidarie cu care aceste blocuri ceramice incarca structura de rezistenta. Aceasta caracteristica este data de faptul ca interiorul acestora este prevazut cu o retea de goluri, special proiectate si verificate in multiplele incercari de rezistenta ale producatorului, care ajuta substantial nu numai la reducerea incarcarii structurii ci si la alte aplicatii ulterioare ridicari peretilor.
Golurile acestor modele de caramizi, se vor putea utiliza pentru inserarea si mascarea eficienta a canalelor de protectie a cablurilor electrice sau de alta natura, eliminand astfel complet operatiunile de spargere pentru crearea santurilor pentru ingroparea acestora, lucru care se intampla in mod inevitabil atunci cand sunt folosite elemente de materiale constructii cu miezul plin. In plus golurile acestor blocuri cereamice contin aer, ceea ce contribuie la crearea unui strat suplimentar de protectie impotriva schimbului de energie calorica in ambele sensuri.
Dupa cum se poate deduce utilizarea acestor elemente de blocuri ceramice ajuta in mod direct orice proiectant care isi va putea desfasura creativitatea in cu totul alta maniera atunci cand structura de rezistenta a constructiei va fi in mod decisiv usurata, ideile sale putand fi directionate spre diversificarea interioarelor, eliberate astfel de elementele suplimentare de rezistenta.
Insasi clientul va ajuta la gasirea celor mai bune preturi materiale constructii, cautarile facute online fiind cea mai potrivita varianta, in detrimentul alocarii de timp pentru diferite vizite la magazinele de profil. Informatiile tehnice care se vor putea regasi atunci cand se vor cauta preturi caramida, sau la modul general materiale constructii preturi, vor fi suficiente pentru a intelege ca alegerea chibzuita si rabdarea cercetarii a cat mai multor oferte contribuie la un rezultat de cea mai buna calitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu