miercuri, 20 iunie 2012

Cosmetica canina

Oricat de popular ai fi , oricat de multa lume ai aduce langa tine, se intampla des sa ramai singur, sau se intampla uneori ca nimeni din jurul tau sa nu te poata ajuta, sa nu te poata intelege, sa nu poata simti ce este inauntrul tau. Sunt chestii pe care nu le poti spune oricui, si sunt senzatii pe care de cele mai multe ori alegi sa le impartasesti singur. Poate atunci realizezi ca oamenii nu sunt singurii care te pot intelege, nu sunt singurii care te pot asculta. Poate este cazul sa iti iei un prieten necuvantator, un caine, dupa cum bine se stie cainii simt starile stapanilor lor, si in functie de asta isi dau seama cum isi pot face stapanul sa se simta ocrotit.

Se creeaza in timp aceasta conexiune dar de cele mai multe ori odata creeata aceasta nu se va rupe niciodata. Pasii care te conduc catre an avea un animal de companie ii stiu toti pur si simplu te duci la un pet shop sau la un adapost de caini si iti alegi animalul preferat, in mod cert daca vrei sa fie mai linistit iti poti alege un pui. Insa este mai greu cu responsabilitatea, pentru ca atunci cand tu esti plecat la munca animalul tau trebuie sa aibe hrana si apa, mai este si faptul ca un caine matur are mintea unui copil de 3 ani, deci trebuie sa ai grija de el in sensul ca sa il supraveghezi indeaproape.

Pe langa asta are si el nevoie de afectiune, trebuie sa iesi cu el si sa faceti tot felul de activitati impreuna sa se poata creea astfel acea legatura intre voi. In al doilea rand trebuie sa observi unde va sta cainele, si asta vei stabili dupa ce vei realiza din ce rasa este animalul tau de companie, o broasca testoasa o vei pastra in terariu, o pisica va avea un culcus probabil pe un scaun ( cel mai des pisicile simt nevoia sa copieze stapanii si chiar sa ii comande daca poate, doar stiti ca de aici se stie ca pisicile au un aer aristocrat si se face confuzia mereu ca ele ar fi stapanele in casa ta. Nu in ultimul rand sa ii verifici la timp conditia de sanatate la clinica veterinara. Este foarte important sa stii daca animalul tau sufera de o boala, sau in mare care este starea lui de sanatate.

Cainii sunt stiuti ca fiind parteneri stabili si de incredere ai omului, motiv pentru care au voie si ei sa beneficieze de aceleasi tratamente ca si stapanii lor, trebuie sa ii duceti la un medic veterinar in mod regulat\de doua ori pe an. Si evident cand s-a intamplat un accident grav puteti chema o ambulanta veterinara daca spitalul pentru caini detine astfel de autovehicule. Fiti cu bagare de seama ce anume consuma animalul si mai ales nu lasati obiecte care inghitite pot dauna sanatatii la intamplare prin casa dvs, si in cazul in care constatati ca animalul dvs a patit ceva sa il duceti atunci cand este cazul imediat la o clinica veterinara non-stop.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu