luni, 4 iunie 2012

Ce fel de aer conditionat sa cumparati pentru prima oara?

Atunci cand vara incepe sa se instalaze in atmosfera incepem sa vedem indicatoare clare ale faptului ca este timpul sa cautam cea mai buna oferta pentru aparate de aer conditionat si nu doar atat, dar si sa o gasim pe cea mai potrivita cat mai repede posibil. Cu toate acestea, ajungem intr-un moment in care nu stim ce fel de aparat de aer conditionat trebuie sa cumparam astfel incat el sa se potriveasca atat posibilitatilor noastre financiar precum si nevoilor noastre. Pentru acele persoane care se afla acum in acest impas, pentru potentialii clienti aflat in cautarea unui aparat de aer conditionat potrivit vom incerca prezentarea tipurilor de aparate de aer conditionat, precum si a avantajelor si dezavantajelor de care acestea vin insotite.

Avem, in primul rand, aparatele de aer conditionat de fereastra. Acestea sunt cele mai simple aparate de de aer conditionat deoarece au toate componentele ansamblat intr-o singura unitate compacta. Aparatele de aer conditionat de fereastra sunt cele mai potrivite pentru incaperi care au un perete expus sau daca aveti un balcon la camera pentru care doriti sa instalati unitatea. Aparatele de aer conditionat de fereastra sunt de asemenea foarte usor de instalat si destul de des intalnite. Pe langa acest avantaj, ele au si preturi destul de accesibile si sunt usor de intretinut. In ceea ce priveste dezavantajele lor, acestea sunt cumva general valabile pentru toate tipurile de aparate de aer conditionat, si anume ca, odata cu trecerea anilor devin mai zgomotoase, nu au o durata de viata foarte mare si, daca nu sunt intretinute, ele incep sa consume mai multa energie electrica.

Aparatele split de aer conditionat sunt acelea care au vaporizatorul in interior si restul instalatiei in exterior. Acestea sunt cele mai potrivite atunci cand partea estetica este prioritara sau atunci cand nu exista un perete expus. Aparatele split de aer conditionat sunt putin mai costisitoare, dar acest lucru pare sa fie compensat prin economia pe care o fac pe termen indelungat. In plus, un alt avantaj foarte important este acela ca ele nu fac zgomot deloc. In categoria aparatelor split de aer conditionat, modele inverter sunt foarte bune si ofera o economie de pana la 40% de energie electrica prin scaderea ratei compresiei de gaz si, prin urmare, necesita mai putina energie decat pentru a porni sau opri compresorul, asa cum se intampla cu aparatele split conventionale de aer conditionat.

Ca si avantaje, este clar ca aparatele split de aer conditionat beneficiaza de cateva foarte importante, dintre care reamintim aspectul estetic, nivelul extrem de scazut al zgomotelor produse, durata indelungata de viata, o capacitate de racire mult mai eficienta, precum si economia de consum energetic pe care o realizeaza.

In ceea ce priveste dezavantajele aparatelor split de aer conditionat, probabil ca cel mai remarcabil este acela ca nu pot fi mutate in alte locatii cu prea mare usurinta. De asemenea, daca instalarea unitatii de exterior nu se face pe o platforma stabila, compresorul si motorul ventilatorului se pot dezechilibra iar intretinerea lor trebuie sa fie facuta din partea profesionistilor.

In acelasi timp, este foarte important sa tine minte ca aparatul de aer conditionat, indiferent daca vorbim despre cel split sau despre cel de fereastra, trebuie sa se potriveasca suprafeteti camerei ca si dimensiune. Un aparat de aer conditionat mult prea mare va raci o camera intr-un timp mult prea scurt si va fi incapabil sa indeparteze si umiditatea din aer. Pe de alta parte, un aparat de aer conditionat mult prea mic nu va reusi sa raceasca aerul din camera asa cum ar trebui, iar unitatea va fi una supra-incarcata. 


Tags: aer conditionat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu