marți, 5 iunie 2012

Criterii de evaluare a aparatului de aer conditionat

Achizitionarea de aparate de aer conditionat este intotdeauna o provocare, fie ca faceti acest lucru pentru prima oara sau nu. Pentru a ne asigura ca faceti intotdeauna alegerea potrivita pentru nevoile dumneavoastra, va vom prezenta in cele ce urmeaza cateva puncte cheie pe care dumneavoastra trebuie sa le urmariti atunci cand analizati caracteristicile unui aparat de aer conditionat. Nu uitati ca, pentru a sti ce alegeti este foarte important sa aveti un limbaj comun cu cel al comerciantului in momentul in care el va prezinta detaliile tehnice ale aparatului de aer conditionat. De asemenea, cunoscand aceste informatii veti putea pune intrebari ulterioare legate de functionarea aerului conditionat si veti putea identifica mult mai usor ce fel de aparat va trebuie.

Vom incepe prin a discuta despre Rata de Eficienta Energetica sau, asa cum este prescurtat in limbajul de specialitate, EER. EER reprezinta raportul dintre puterea electrica consumata si puterea de racire generata, si este o marime folosita pentru racire, spre deosebire de COP, coeficientul de performanta care este folosit pentru incalzire. Aparatele de aer conditionat cu o rata de eficienta energetica mare sunt cele economice din punct de vedere financiar, dar si cele care consuma mai putina energie si care protejeaza mediul. Cu toate acestea, ele au un pret destul de ridicat, ceea ce inseamna ca trebuie sa va hotarati daca economia de energie pe care o veti obtine pe termen lung merita banii in plus pe care ii veti plati initial.

Mai departe, asigurati-va ca aflati cat mai multe despre setarile fluxului de aer. Aparatul de aer conditionat are incorporat un ventilator care distribuie aerul in incapere in mod egal. Ideal ar fi sa gasiti un sistem eficient de ventilatie care sa aiba si un nivel foarte scazut al zgomotului produs. Puteti cauta aparate de aer conditionat care au deschizaturi reglabile pentru a controla directia fluxului de aer. In cazul unor aparate de aer conditionat, aceste deschizaturi pot fi indreptate in sus pentru aer rece si in jos pentru aer cald, in timp ce setarile de stanga-dreapta directioneaza fluxul de aer dupa preferintele dumneavoastra.

Apoi, vedeti daca aparatul de aer conditionat are un fel de cronometru sau regulator. Acesta va permite sa setati aerul conditionat sa porneasca sau sa se opreasca automat la orice ora doriti sau la anumite intervale. Aceasta caracteristica a aerului conditionat asigura o atmosfera placuta in incaperea in care este instalat si de asemenea produce economie semnificativa de energie. Daca nu doriti ca aparatul de aer conditionat sa functioneze intreaga noapte, de exemplu, il puteti seta sa se opreasca automat mai tarziu in timpul noptii, reusind astfel sa faceti si economii financiare prin facturi mai mici la curentul electric.

Calitatea filtrelor de aer este de asemenea unul dintre aspectele importante pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand analizati un aparat de aer conditionat. Cu toate ca cele mai multe dintre aparatele de aer conditionat existente contin diferite tipuri de astfel de filtre, doar cele de calitate superioara contin filtre capabile de a filtra aerul in acelasi timp in care acesta este racit. Astfel de filtre indeparteaza praful, mirosurile neplacute precum si bacteriile. Ar trebui de asemenea sa va asigurati ca filtrul se poate desface usor si ca poate fi intretinut si curatat manual cu usurinta.

In ziua de astazi cele mai multe dintr aparatele de aer conditionat vin insotite de o telecomanda, a carui scop este acela de a va usura controlul asupra aparatului de la distanta, fara a trebui sa mutati unitatea de fiecare data. O astfel de telecomanda dispune de functiile esentiale, precum cea de pornire/oprire, reglarea temperaturii, trepte de viteza etc. 


Tags: aer conditionat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu