Eficienta energetica a oricarui aparat electric este data de cantitatea de energie electrica pe care acesta o consuma in unitatea de timp, care de regula este ora. Clasificarea acestei marimi este data de un grafic notat cu litere de la A la G, litera A marcand cea mai buna eficienta energetica, cu alte cuvinte cel mai redus consum, iar litera G reprezinta cel mai ridicat consum al unui aparat care foloseste energie electrica.
Datorita presiunii tot mai mari venita din partea consumatorilor, care au inceput sa refuze produsele actionate electric care prezentau niveluri ridicate ale consumului, proiectantii s-au preocupat pentru aducerea consumurilor cat mai aproape de litera A de eficienta energetica a aparatelor electrice, reusind in ultimii ani sa introduca in piata aparatura care este deja marcata cu simbolurile A+ si chiar A++, ceea ce reprezinta cel mai ridicat nivel de eficienta energetica posibil pana in acest moment.
Scopul este evident, acela de a putea folosi un aparat electric la randament maxim cu un consum cat mai scazut de energie electrica. Diferenta este imediat vizibila in costurile care apar pe factura, de aceea este important sa alegem aparatura electrica care are garantat un consum redus, fara a afecta performatele pe care le asteptam.
Insumate toate aceste reduceri ale consumului, oricat de mici ar parea la prima vedere, devin importante atunci cand din diferite motive, cel mai important fiind asigurarea confortului intr-o locuinta, folosim la capacitate maxima aparatura pe care o detinem. Ar fi deja nepotrivit sa renuntam la anumite aparate electrice, sau sa nu le mai cumparam, doar pentru faptul ca nu se incadreaza intr-un consum rezonabil si suportabil pentru bugetul unei familii obisnuite.
Unul dintre aparatele care aduce cu adevarat in casa noastra un mediu optim si relaxant mai ales in anotimpul calduros, este aparatul de aer conditionat inverter, care face cu siguranta diferenta dintre aerul irespirabil si umed al unei perioade caniculare. Fara indoiala ca ati tot auzit despre aceasta tehnologie inverter, dar poate gandind ca nu este ceva potrivit sau poate este o tehnologie prea sofisticata nu ati inteles exact avantajele cumpararii unui astfel de aparat.
Tehnologia inverter se bazeaza pe un principiu simplu si anume acela de a folosi pe durate scurte de timp capacitatea maxima a compresorului pentru a putea aduce cat mai rapid temperatura din camera la valoarea solicitata. Odata realizata aceasta valoare, aparatul o va mentine prin monitorizarea permanenta a acesteia si pornirea rapida a sistemul de aer conditionat inverter atunci cand se depisteaza cea mai mica variatie de temperatura.
In fapt este vorba despre un sistem cu senzor de temperatura care masoara cu exactitate valoarea acesteia si transmite semnale catre unitatea de procesare, care aloca puterea si timpul de lucru optim catre compresor, permitand astfel o monitorizare in timp real care conduce pe toata durata de utilizare a aparatului de aer conditionat inverter la economii de pana la 30% din valoarea totala de energie electrica consumata. Practic chiar si la pornire, aparatul va face o diagnoza a situatiei temperaturii si umiditatii din camera respectiva, distribuind prin comanda electronica modul de lucru eficient pentru aducerea cat mai rapida a temperaturii la valoarea setata de dumneavoastra.
Avand acum aceste informatii despre modul de lucru al unui aparat de aer conditionat inverter, nu va ramane decat sa alegeti un model a carei capacitate sa fie potrivita cu locul in care il veti utiliza. Daca nu sunteti siguri si nu detineti informatii precise despre ce tip de aparat ar fi potrivit pentru dumneavoastra, cel mai util lucru este sa solicitati consilierea unui profesionist care va poate indruma in acest demers. Un aparat de aer conditionat inverter, cu o capacitate prea mica ar putea sa nu faca fata unor conditii aparte pe care le are locatia unde doriti sa-l instalati, cum tot asa, unul cu o capacitate prea mare, devine un consumator nepotrivit, iar sensul ideii de economie de energie electrica nu isi mai are rostul.
aer conditionat inverter, aer conditionat inverter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu