miercuri, 28 martie 2012

Calculatoare second hand de calitate in magazinele online

In ziua de azi oamenii vor un sistem desktop pc cu o configuratie cat mai buna si la un pret cat mai decent. Asa ceva nu este dificil de obtinut daca ai de gand sa cumperi un calculator second hand. Daca te-ai hotarat sa cumperi un calculator second hand trebuie sa stii ca cele mai bune preturi si cele mai bune configuratii nu le poti gasi decat la un magazin online de specialitate. Aici cumparatorul poate beneficia de multe avantaje pe care nu le poti gasi in magazinele clasice.

Dintre aceste avantaje ale cumparararii unui calculator second hand din magazinele online o sa enumar cateva. In primul rand, e vorba de oferirea garantiei. O firma specializata va oferi garantie 12 luni minim pentru orice sistem achizitionat de dvs. Aceasta garantie va ofera practic linistea sufleteasca in ceea ce priveste buna functionare a calculatorului dvs., cel putin pentru aceasta perioada de timp. In plus, un alt avantaj consta in faptul ca tehnicienii de la un magazin online va vor testa calculatorul, astfel incat sa fie siguri ca el functioneaza la parametrii normali. Aceste teste nu se aplica in magazinele clasice, unde de obicei vi se da calculatorul sigilat si dvs. sunteti cel care are norocul unei bune functionari sau ghinionul unei defectiuni din fabrica. Un alt avantaj este reprezentat de transportul gratuit al calculatorului la domiciliul dvs. La un magazin clasic, dvs. il transportati acasa si cheltuiti cu benzina sau motorina pe cand aici transportul este un serviciu gratuit. Per total, toate acestea avantaje cantaresc mult la final, cand trageti linie si vedeti cat ati economisit si cat ati castigat in cadrul raportului calitate – pret.

Un calculator second hand nu inseamna rabat de la calitate. Adica il puteti achizitiona cu software licentiat si preinstalat, exact ca la un calculator nou. Spre exemplu, voi mentiona un site care vinde sa zicem un sistem de genul HP DC7600 Pentium 4 2800, memorie 1gddr2, hdd de 40gb si dvd rom la pretul de 600 ron cu tva inclus. In acest pret este inclusa si licenta unui sistem de operare windows xp sp3 pro. Dvs., atunci cand achizitionati calculatorul second hand cu soft licentiat trebuie sa aveti certitudinea ca acest soft este intr-adevar licentiat si nu piratat. Astfel, in cazul de mai sus, pentru ca un comerciant sa va poata vinde software original Microsoft Romania, el va trebui sa va inmaneze urmatoarele dovezi: factura pe care sa se specifice faptul ca ati primit si software-ul respectiv, un certificat de autenticitate COA lipit pe carcasa, un cd original si o carte originala sau daca nu sa existe o partitie recovery iar sistemul de operare sa fie preinstalat. Doar in aceste cazuri veti fi in siguranta la un eventual control ORDA sau Microsoft Romania.

Dupa cum se vede, aveti numai de castigat daca apelati la ajutorul unor magazine specializate online. Singura problema ramane sa le gasiti pe Google sau pe alte motoare de cautare. Numarul lor e extrem de mare si nu doresc sa fac reclama gratuita nici unuia insa calitatea lor poate fi dedusa dupa comentariile multumite sau nu ale utilizatorilor care au mai cumparat produse similare cu ale dvs. Intotdeauna sa comparati cel putin 2,3 recenzii diferite pentru a fi siguri ca magazinul online de pe care doriti sa cumparati e in ordine si nu ridica probleme nici la calitatea produselor, nici la acceptarea platii si nici la livrarea produselor. Cumparaturi placute!


calculatoare second hand, calculatoare second hand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu