miercuri, 21 martie 2012

Tipuri de incalzire prin pardoseala

Sistemul de incalzire prin pardoseala pe care il alegeti va depinde in mare masura de cat spatiu doriti sa se incalzeasca si modul in care doriti sa faceti acest lucru.

Cele trei tipuri de incalzire prin pardosela sunt : arderea hidraulica,electrica si de lemn.

Exista un singur tip de incalzitor cu etaj,care este suficient de eficient pentru a incalzi intreaga casa si acela este sistemul hidraulic.Acesta foloseste un sistem de tevi plasate sub podea,in care apa este incalzita de un  cazan si este continuu pompata spre a incalzi casa.Sistemul este destul de complex  si necesita destul de multa intretinere.Pentru acest tip de sistem va trebui aleasa o sursa de energie pentru incalzirea boilerului.Aceste optiuni includ gaz,petrol,energie electrica,solara sau geotermala.

De asemenea acestui sistem ii ia cateva ore sa se incalzeasca si trebuie folosit continuu pentru a asigura  casa cu o temperature confortabila.

Incalzirea prin pardoseala electrica este ideala pentru locurile mici cum ar fi baile reci sau podele din bucatarie.

Aceste sisteme sunt eficiente si pentru incalzirea intregii case,singurul dezavantaj fiind cresterea costului facturii de electricitate.Sunt usor de instalat si de intretinut.

Sistemul de ardere din lemn funtioneaza aproape la fel ca sistemul hidraulic,dar in loc de cazan(boiler) se foloseste o cutie de lemn,care incalzeste apa care circula prin sistem.Inconvenient al acestui sistem este incalzirea in tandem si este rar folosit ca singura sursa de caldura.


incalzirea in pardoseala, accesorii incalzire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu