duminică, 18 martie 2012

LIVE ACUM pe Pro TV si pe mobil: Ministrul Cristian Diaconescu la "Dupa 20 de ani ani"

stirileprotv.ro Cristian Diaconescu, ministrul de externe din guvernul Mihai Razvan Ungureanu, este invitatul lui Cristian Leonte si al jurnalistilor Claudiu Pandaru si Cristian Hostiuc, in editia de duminica, de la ora 10:00, a emisiunii Dupa 20 de ani.

Sinteza declaratiilor ministrului Cristian Diaconescu:

- "Datoria noastra este sa intram in spatiul Schengen. N-as putea spune ca Olanda are ceva cu noi. Argumentele pe criterii de politica interna dupa parerea mea nu functioneaza."

- "Se face un joc care nu este onest fata de Romania si fata de UE".

- "In Europa situatia este volatila."

- "Premisele pentru majorarea salariala anuntata sunt bune."

- "Diplomatia economica tine mai mult de vectorul poitic acum. Relatia cu ambasadorul este mai mult ambigua a consilierilor economici. Din punctul meu de vedere, sectorul privat este cel care are cele mai multe competente."

- "In relatia cu Gazprom nu vreau sa amestec relatia politica cu cea economica."

- "Tezaurul romanesc, avem o dovada ca exista. O dovada juridica. Tocmai de aceea s-a infiintat si o comisie pe aceasta tema. Ce putem noi face este de a genera constituirea acestei comisii mixte."

- "Nu am abandonat proiectul Nabucco, dar a aparut un proiect conex. Vom avea o discutie cat mai curand cu Georgia si Azerbaidjan."

- "Din punctul nostru de vedere, orice fel de oportunitate trebuie urmarita si analizata cu atentie."

- "Alegerile din Franta. Din punctul nostru de vedere, atata timp cat politica externa este gestionata de seful statului urmarim cu mare atentie declaratiile candidatilor."

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu