duminică, 18 martie 2012

Sfaturi pentru inchirierea unei masini pe durata sarbatorilor

Pe durata sarbatorilor, cei mai multi dintre noi planifica o calatorie. Cel putin in Romania, multi tineri locuiesc si lucreaza in alte orase decat acelea in care s-au nascut. Pe toata durata anului, ei ajung destul de rar pe acasa, fiind cunoscut cliseul “plecarii acasa pentru weekend”. De obicei, deplasarile acestea sunt facute cu trenul, dar pe durata sarbatorilor, mai ales a celor de final de an, trenurile sunt foarte aglomerate si au intarzieri destul de semnificative. In plus, temperatura din trenurile romanesti e destul de scazuta, in cele mai multe dintre cazuri, si o calatorie de la Bucuresti la Falticeni sau Oradea poate fi destul de neplacuta. Alte persoane pot dori sa-si petreaca vacanta de iarna intr-o statiune montana, dorind sa scape de decorul relativ monoton al oraselor in care locuiesc in cea mai mare parte a anului. In ambele cazuri, cea mai accesibila varianta de transport e folosirea unei masini. In cazul in care nu detineti o masina personala, cea mai rezonabila solutie e inchirierea uneia de la o companie specializata. O firma de inchiriere masini din Baneasa, de exemplu, poate fi o solutie buna chiar si pentru bucuresteni, tinand cont ca locatia e destul de apropriata si s-ar putea ca preturile sa fie mai mici. In alte cazuri, daca veniti direct de la aeroport, e recomandabil sa cautati o companie de inchiriere masini din Otopeni, astfel incat sa dispuneti de un mijloc de transport imediat dupa ce ati iesit din aeroport. In orice caz, in preajma si in timpul sarbatorilor de iarna, programul e mult mai plin si daca doriti sa inchiriati o masina, e recomandabil sa o faceti din timp. Iata cateva sfaturi pentru a va asigura ca veti gasi o masina potrivita pentru dumneavoastra in acest interval.

-          Cautati oferte speciale de sarbatori: multe companii vor oferi pachete speciale pentru intervalul decembrie-ianuarie, dorind sa inchirieze masinile pentru o durata mai lunga de timp pentru ca angajatii sunt in concediu si e mai dificil de facut receptia autoturismului. Putina cercetare online se poate dovedi foarte utila in acest caz.

-          Alegeti masina potrivita: Tinand cont de conditiile atmosferice din aceasta perioada, trebuie sa alegeti o masina potrivita pentru sezon. Daca aveti de calatorit in zone montane sau puternic inzapezite, asigurati-va ca masina rezista la acest tip de traseu. Ideal, puteti alege o masina de teren, care e construita sa reziste chiar si la drumuri aparent impracticabile. Daca veti contacta o companie de inchirieri masini din Bucuresti, de exemplu, incercati sa estimati ce tip de drumuri veti avea de infruntat si in afara capitalei. Chiar daca o masina sport, chic, poate vi se pare mai atragatoare decat una mai matahaloasa, e esential sa puneti utilul inaintea placutului. Mai ales daca veti calatori impreuna cu familia si confortul si siguranta mai multor persoane depinde de dumneavoastra.

-          Cititi cu atentie contractul de inchiriere: Daca doriti sa inchriati o masina pentru o perioada mai lung de timp, verificati ca detaliile contractului sa fie in avantajul dumneavoastra. De exemplu, unele companii pot impune o anumita limita de kilometri parcursi, pe care daca o depasiti, veti avea de platit o taxa suplimentara. Tinand cont ca aveti o distanta mare de strabatut, e esential sa fiti sigur ca nu exista taxe ascunse sau limitari de distanta, detalii care v-ar putea face sarbatorile mult mai putin placute.


inchiriere masini bucuresti, inchirieri masini otopeni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu