marți, 27 martie 2012

Ce e un carnaval?

Carnavalurile sunt printre cele mai spectaculoase tipuri de spectacole de masa din lume, fiind capabile sa atraga sute de mii si chiar milioane de participant pe editie. Arhicunoscutul Carnaval de la Rio atrage anual milioane de participanti, iar echipele de dans care anima strazile orasului brazilian se antreneaza un an intreg pentru cele cateva minute de magie oferite publicului. Carnavalurile au o istorie foarte indelungata, fiind printre cele mai vechi manifestari publice celebrative pe care comunitatile omenesti le-au practicat de sute de ani incoace. In urma cu multe sute de ani, Biserica Catolica din Italia a permis organizarea unor petreceri populare inainte de intrarea in post. Credinciosii neavand voie sa manance carne in timpul postului, numele sarbatorii a fost ales carnevale, care inseamna renuntarea la carne.

Aceste festivitati s-au dezvoltat rapid si s-au raspandit in tarile catolice din preajma Italiei. Practic, fiecare credincios punea pe el un costum de carnaval si mergea in piata publica, unde timp de mai multe zile se putea dansa, manca, bea si urmari scenete comice si de moravuri. De fapt, folosirea de costume de carnaval e mai mult o traditie africana, care s-a raspandit in Europa si America Latina dupa ce continentul african a fost colonizat. Membrii triburilor africane obisnuiesc sa sarbatoareasca anumite evenimente purtand masti si costume si dansand prin centrul satelor, iar carnavalurile din lumea occidentala reiau aceste idei in timpul carnavalurilor.

Un exemplu foarte simplu de influenta africana in carnavalul contemporan e folosirea penelor in timpul paradelor, un element de fapt de origine africana, prin care membrii triburilor isi exprimau afectiunea pentru lumea animala si isi exprimau disponibilitatea amoroasa posibililor parteneri. Apoi, cele mai multe carnavaluri folosesc muzica de origine africana pentru defilarile de caruri alegorice, pentru ca ritmurile africane de percutie sunt foarte antrenante. Daca inainte oamenii petreceau mult timp croindu-si costumele de carnaval, astazi e mult mai simplu sa iti procuri un astfel de costum. Sunt multe companii care ofera servicii de inchiriere costume carnaval, iar pe www.cufarulfermecat.ro vei putea gasi costume pentru toate buzunarele si gusturile.

 Aceste costume acopera o gama stilistica si tematica foarte larga, de la costume inspirate de natura, plante ori animale, pana la costume care iti permit sa fii, pentru o seara, un erou de benzi desenate sau un personaj de poveste. De asemenea, in acest magazine poti gasi costume felurite pentru petrecerile de Halloween, precum si pentru evenimente inedite la serviciu si la scoala. Daca ai copii, portalul iti ofera si o gama variata de costume pentru serbare. E mult mai simplu si convenabil sa inchiriezi un costume de serbare decat sa le produci chiar tu, tinand cont cat de complex e un asemenea costum. Asadar, viziteaza www.cufarulfermecat.ro si alege costumele potrivite pentru tine, familia si prietenii tai!


inchiriere costume, costume femei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu